torstai 12. maaliskuuta 2009

Uunilohi nahkapuoli ylöspäin


Ennen uuniin laittoa nahkapuoli ylöspäin.

Kypsä kala, nahka poistettu päältä. Päälle ripotin vielä hiukan limepippuria myllystä.

Edit: Siirretty Kotkotuksista herkkupuolelle

Heissan!

Ruokaohjeilla jatketaan, kun en ole ehtinyt, enkä oikein jaksanutkaan mitään askarrella iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Vähän vielä väsymystä, kun nuorimmainen valvottaa öisin. Yritämme nyt kouluttaa häntä pois yösyötöistä, jotta yöheräilyt loppuisivat tai ainakin vähenisivät. Johan hänellä on ikääkin reilu 10 kk. :)

Palatakseni ruoka-aiheeseen, tein sunnuntaina uunilohta, johon laitoin vuoan pohjalle halkaistuja, tuoreita herkkusieniä, ruohosipulia, kuivasipulirouhetta, mustia viipaloituja oliiveja. Sekaan laitoin kastikkeeksi 2 prk 4 %:sta ruokakermaa ( kevyt ja paksu ), johon sekoitin n. 100 g kylmäsavulohituorejuustoa, juustoraastetta ja limepippuria myllystä sekä suolaa vielä vähän tuon lisäksi.

Lohifileestä poistin ruodot ja laitoin pintaan vähän sitruunamehua ja limepippuria. Sitten laitoin fileen nahkapuoli ylöspäin kastikeseoksen päälle vuokaan. uunissa 175 astetta n. 40-45 min kunnes nahka irtoaa hyvin kalan päältä. Resepti oli tällä kertaa omasta päästä. Ihan hyvältä maistui. Sopii sienten ja oliivien ystäville. ;)

Ei kommentteja: