torstai 12. maaliskuuta 2009

Jauheliha-paprikapiiraat


Samaisiin synttärijuhliin tein myös Jauheliha-paprikapiiraita. Resepti on peräisin vanhasta Painonvartijoiden leivontakirjasta: Leivotaan hyvää ( 2002 ). Olen tehnyt vuosien myötä tällä reseptillä muutaman kerran ja luotin siihen siis nytkin. :) Tällä kertaa tein kaksinkertaisen annoksen. Jos haluat painonvartijoiden pisteitä laskea, niin yhdestä piiraasta menee 2,5 pistettä, koko ohjeesta 28 pistettä. Aineksista tulee 12 kappaletta. Olen muokannut reseptiä vastaamaan nykyajan aineksia, sillä osaa aineksista ei saanut enää kaupasta samalla nimikkeellä.

Pienet jauheliha-paprikapiiraat

Pohjataikina:
1/2 palaa ( 25 g ) tuorehiivaa tai
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
25 g Oivariini 60 %
2 dl hiivaleipäjauhoja
n. 0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl rasvatonta maitoa

Täyte:
100 g purjoa
1 punainen paprika
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa ( rasvaa enintään 8 % )
100 g Ingman pippuri kevyt levitejuusto ( rasvaa 9 % )
0,5 dl rasvatonta maitoa
1 tl oreganoa
0,25 tl suolaa
( mustapippuria )
1 kananmuna

1. Valmista ensin pohjataikina. Murenna hiiva kulhoon tai tyhjennä kuivahiivapussi kulhoon. Mittaa päälle suola, Oivariini, hiivaleipä- ja vehnäjauhot. mnypi ainekset sekaisin hiekkamaiseksi seokseksi. Varmista, ettei hiiva jää isoiksi muruiksi. Kaada sekaan maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin ( 12 kpl ). Levitä taikina esdim. kostutetun sormen avulla syvennysten pohjalle ja puoleen väliin reunoja.

3. Valmista täyte. Silppua purjo ja paprika. Kypsennä jauhelihaa ja purjoa hetki pannulla. Lisää paprikat. Jäähdytä hieman.

4. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon sulatejuusto, maito, oregano, suola, ( mustapippuri )ja kananmuna.

5. Jaa täyteseos taikinapohjien päälle muffinipellin syvennyksiin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hieman ja nosta piiraat tarjoiluvadille.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Nää on varmaan herkullisia, täytynee laittaa korvan taakse.. ;)