torstai 12. maaliskuuta 2009

Kaalilaatikko ja kastike


Edit: siirretty Kotkotuksista tälle herkkupuolelle

Heipsis!

Olen niin iloinen, kun nuorimmainen nukkui viime yönä täydet unet ja me vanhemmatkin saimme rauhassa uinailla! :)) Unikoulu alkaa tepsiä, toivotaan että tämä hyvä suunta jatkuisi ja alkaisin saada oikein paljon voimia myös ylimääräiseen puuhasteluun illalla lasten nukahdettua. Askarteluhuoneeseen olisi kiva livistää useammin lasten iltatoimien jälkeen rentoutumaan näpertelyjen parissa! :)

Tässä oikein hyvä kaalilaatikon ohje perinteisemmän ohjeen vaihteluksi. Ohje on TV-kokki Tina Nordströmin kirjasta: Tinan tapaan. Oli kyllä herkkua, voin todella suositella tätä reseptiä kaikille kaalilaatikon ystäville!!! :P

Kaalilaatikko:
500 g sekajauhelihaa
n. 1,5 l karkeasti silputtua valkokaalia
voita ja öljyä paistamiseen
3 rkl vaaleaa siirappia
0,5 rkl etikkaa ( 12 % )
2 keltasipulia
1 dl keitettyä riisiä
1 kananmuna
2 dl maitoa
suolaa ja valkopippuria

Kastike:
kaalilaatikon paistoneste
1 dl ruokakermaa
muutama tippa sitruunaa
1 rkl voita
maizenaa
suolaa ja valkopippuria

Lisukkeiksi: puolukoita ja keitettyä perunaa ( mulla oli karpaloita ja hyvää oli ilman noita perunoitakin )

Tee näin:
Ruskista kaali muutamana eränä voin ja öljyn sekoituksessa. Mausta kahdella ruokalusikallisella siirappia, etikalla, suolalla ja valkopippurilla.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita sipuli, riisi, kananmuna, maito ja jauheliha massaksi. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruokalusikallisella siirappia.

Levitä puolet kaalista uuninkestävän vuoan pohjalle. Lusikoi jauheliha kaalin päälle ja peitä vielä lopulla kaalilla. Anna paistua uunissa45-50 minuuttia. Varmista veitsellä, että jauhelihakerros on kiinteä.

Siivilöi neste kattilaan ja kiehauta yhdessä kerman kanssa. Mausta suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja lusikallisella voita. Saosta kastike kylmään veteen sekoitetullka maizenalla.

Ei kommentteja: