torstai 12. maaliskuuta 2009

Autot-kakku


Synttärisankarimme, pienet pojat saivat kakukseen Autot-kakun. Kakkukuvan tilasin Ullanunelmasta. Sankareistamme kolmen vanha tunnistikin heti Salaman ja Martin kuvasta. :)

Kakkupohjaksi laitoin 2 neljän munan pohjaa, jotka leikkasin kolmeen osaan ja toisesta jätin yhden levyn pois, jottei kakusta tule liian korkea. Väleihin laitoin Valion mangososetta sekoitettuna vaahdotetun vispikerman, maitorahkan ja vaniljakreemijauheen kanssa, sekä appelsiinimarmeladia ensin alle. Kostutukseksi laitoin laimennettua hedelmämehua.

Heh, hee, kakun teko sujui hyvin jopa siihen asti, että kakkukuvan alle laitoin vatkattua kermaa, mutta pursotukset menivät aivan pieleen. :/ Vatkasin pursotuksia varten Valion 23 %:sta vispikermaa ja sainkin vatkata ja vatkata... Eihän se tuntunut tanakoituvan kunnolla ja lisäsin sitten sekaan melko reippaasti vaniljakreemijauhetta, jotta saisin vaahdon pysymään kasassa. Alkuun näytti ihan hyvältä, mutta kun aloin pursottamaan alkoi kerma ikävästi valua. Pursotin äkkiä ja lykkäsin kiireesti kakun pakastimeen odottamaan tarjoilua. Onnekseni pursotukset eivät valuneet enempää, mutta ei tästä kakusta mikään kaunotar tullut, mutta maku kai tärkein ja onhan tuo kuvan Marttikin kyllä aika ruosteinen! ;D

Ei kommentteja: