torstai 16. huhtikuuta 2009

Iipan appelsiini-sitruunasuklaakakku


Pääsiäiseksi tein suklaakakkua. Ruokamaailma-lehdessä oli Sacherkakun ohje, mutta tein siitä oman muunnelmani, joka osoittautui todella herkulliseksi, joten uskallan sen tänne kirjoitella esille. ;) En tiedä voiko sitä enää Sacherkakuksi kutsua, joten olkoon se sitten:
Iipan appelsiini-sitruunasuklaakakku

250 g tummaa suklaata
200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
2-3 rkl sitruunamehua
yhden sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl appelsiinimehua
1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl rommiaromia

Täyte:
2,5 dl aprikoosihilloa

Kuorrutus:
250 g tummaa suklata
200 g appelsiinituorejuustoa

Päälle:
appelsiiniviipaleita

Valmista pohja. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Saa olla melko juoksevaa. Sekoita tuorejuustoon sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon ja sekoita hyvin. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää vaahtoon vuorotellen suklaaseosta ja jauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa leikata sopivan kokoinen ympyrä leivinpaperista, jotta kakku irtoaa paremmin vuoasta. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan ( minulla kiertoilmauunissa riitti 50 minuuttia ). Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.

Sekoita vesi ja sokeri huolellisesti ( voi vaikka vähän lämmittää ) ja lisää mehut ja rommiaromi sekaan. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja kostuta pohja. Levitä väliin hilloa ja nosta toinen kakkulevy päälle. Kostuta lopulla nesteellä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa melko juoksevaksi. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele appelsiiniviipaleilla.

5 kommenttia:

Kodin Onni kirjoitti...

Vai ollaan sitä teillä syöty pääsiäisenä myös "melkein" sacherkakkua! :D Tein nimittäin juuri sitä pääsiäisenä, ruokamaailma lehden innoittamana sitäkin! :D Saa nähdä teemmekö seuraavaksi samat jouluruoatkin? :D

Iippa kirjoitti...

Kodinonni: Niinpä, hih, hih! :D Tästä tuli sentään aivan oma versionsa, kun aineksia muutin niin paljon, täytyisi vielä testata joskus se alkuperäinen versiokin! ;) Ja mulla vielä uunipersikat testaamatta, hih! :) Tehdään vaan samat jouluruoatkin. Mehän voitaisiin tehdä ne yhdessä molemmille perheille! ;) Kuinkahan kaukana toisistamme asumme? ;DD

Noora kirjoitti...

Ai vitsit, miten herkullisen näköstä! =)

Kati kirjoitti...

Oi vitsi kuin ihanan näköinen!Raikkutta tuo hetelmät. :P

ent-tu kirjoitti...

Ooooh, törkeen ihanan näkönen ja kuulonen!