lauantai 11. huhtikuuta 2009

Savukala-munasalaatti

Nam, nam tätä salaattia!!! Tein tätä tänään pääsiäisen kunniaksi tupla-annoksen ja koko satsi katosi samantien parempiin suihin. Lapsetkin ottivat lisää. Tein savulohesta. Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä. Hyvää pääsiäistä kaikille! :)

Savukala-munasalaatti

vihreää salaattia tai rucolaa
300-400 g perattua savukalaa
150 g leipäjuustoa
1/2 hunaja- tai verkkomelonia
muutama kirsikkatomaatti
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
ruohosipulia

Kastike
1 rkl Dijonsinappia
1 rkl hunajaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa

Huuhdo ja kuivaa salaatti. Levitä salaattisuikaleet tai rucola laakean salaattikulhon tai vadin pohjalle. Paloittele savukala ja poista samalla ruodot. Kuutioi juusto. Poista melonista siemenet, lohko meloni, poista kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja lohko munat. Asettele ainekset salaattisuikaleiden päälle. Sekoita kastike ja valuta salaatille.

6 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Oi että, miten herrrrrkullisen näköinen salaatti!

Hyvää pääsiäistä!

Iippa kirjoitti...

Oli kyllä tosi herkullista ja tässä kaikki ainekset oli mun herkkua, joten lopputuloksen oli pakko ollakin hyvää! :)

Hyvää pääsiäistä sinulle myös! :)

Kati kirjoitti...

Ihanan näköistä salaattia. Mun lemppareita on ruokaisat salaatit,namskis. :P
Mukavaa Pääsiäistä myös Sinulle Iippa. <3
(sitä mietin että onko se sun oikea nimi vai lempinimi?)

Iippa kirjoitti...

Kiitos Kati! Iippa on lempinimi, jonka mieheni keksi seurustelumme alussa ja kutsuu mua aina oman perheen kesken edelleen Iipaksi.

Paula kirjoitti...

Herkullisen näköistä ja varmasti makuista, kun mun(kin) lempparijuttuja tässä! :) Ruokaisat salaatit ovat kyllä ihania, mutta valitettavasti meidän mukulat eivät niitä suostu syömään. Mutta jääpähän meille vanhemille enemmän! ;)

kyökkipiika kati kirjoitti...

Ihanaa, kala ja kananmuna on mun suurta herkkua!! Tästä saisi maistuvan eväsherkun töihin;:)