torstai 16. huhtikuuta 2009

Kalkkunarulla ja appelsiini-rakuunakastike

Vielä näitä pääsiäisen ruokia on päivitämättä, niin ettei meinaa itse pysyä perässä. Tämäkin ohje on Ruokamaailma-lehdestä. Oikein hyvä ja raikas tuo appelsiini-rakuunakastike kalkkunan kera, voin suositella! :)

Kalkkunarulla ja appelsiini-rakuunakastike

1 kalkkunan fileerulla

Kastike
2 dl paistolientä ( ja kanalientä fondista )
2 dl appelsiinimehua
noin 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta
1 tl rakuunaa
hiven hunajaa
1 dl kermaa

Kypsennä rulla 150 asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes paistovahti pomppaa ulos. Huuhdo vuoka parilla desilitralla vettä. Siivilöi liemi kattilaan ja voimista sen makua fondilla. Lisää myös appelsiinimehu ja hiukan hunajaa. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta kastikesuuruksella. Lisää kerma ja rakuuna. Tarjoa lisänä riisiä, jonka joukossa on kuullotettua lehtiselleriä ja paprikaa. ( Meillä oli pakastevihanneksia riisin seassa. )

3 kommenttia:

Kodin Onni kirjoitti...

Tämä oli aivan älyttömän herkullista! :)

Insanity_ kirjoitti...

Ompa upean värikäs annos! Näyttää ihan mielettömän herkulliselta :)

kyökkipiika kati kirjoitti...

Nam, kastike vaikuttaa eri herkulta!!! ja broilerihan on aina ihanaa:)