torstai 12. maaliskuuta 2009

Täytetyt munakoisot


Edit: Siirretty Kotkotuksista herkkupuolelle

Hei!

Hyvää tätä vuotta kaikille! :)

Aloitan tämän vuoden blogipäivitykset ruokaohjeella, joka on hyvä ja kevyt ja sopii hyvin joulun ja muiden pyhäpäivien jälkeisen ähkyn kevennykseen. ;) Tein tätä tänään, kerrankin päivitän jotain saman tien, enkä viiveellä! ;)

Ohje on Painonvartijoiden keittokirjasta Klassiset herkut. Meillä tästä tykkäsi koko perhe, tein annoksen tuplana. Alla alkuperäinen ohje.

Täytetty munakoiso

1 suuri munakoiso

Täyte:

250 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tlk ( 400 g ) tomaattimurskaa
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaaja jauhettua mustapippuria

Päälle:

2,5 rkl ( 20 g ) juustoraastetta ( rasvaa 11-20 % )
hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Halkaise munakoiso pituussuunnassa kahtia. Koverra suurin osa sisuksesta pois ja hienonna se. Pane munakoisonpuolikkaat uunivuokaan.

2. Kuumenna suuri, pinnoitettu paistinpannu tai paistokasari ja ruskista jauheliha siinä pienissä erissä. Lisää uutta jauhelihaa vasta kun edellinen erä on ruskistunut.

3. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne hienonnetun munakoison sisuksen kanssa jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

4. Lisää tomaattimurska ja hauduta seosta ilman kantta noin 10 minuuttia. Mausta yrteillä ja suolalla sekä mustapippurilla.

5. Täytä munakoisonpuolikkaat jauhelihaseoksella. Peitä astia foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin 20 minuuttia.

6. Ota folio pois, ripottele juusto pinnalle ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia . Koristele hienonnetulla persiljalla.

Ei kommentteja: