torstai 12. maaliskuuta 2009

Banaanimuffinit


Edit: Siirretty Kotkotuksista herkkupuolelle


Halusin eilen testata uutta silikonivuokaani ja tein Banaanimuffineja. Näistä tuli kyllä melko litteitä lättyjä, liekö lainkaan kohosivat. Korvasin sokerin 0,75 dl:lla hedelmäsokeria. En tiedä oliko siinä vika vai mikä meni pieleen. Maku oli kuitenkin tosi hyvä, hetkessä hävisivät!

Alla alkuperäinen ohje, joka on Pirkan. Alla suora kopio Pirkan sivulta. Minusta kyllä tuossa Pirkan kuvassakin nuo muffinit näyttävät vähän litteiltä, eikö? ;D Olisko vika ollut vain siinä, että kaikki ainekset ei olleet Pirkka-merkkisiä?! ;)

BANAANIMUFFINIT

(16 annosta)

Ainekset:

Banaanimuffinit


100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 Pirkka Omega -kananmuna
2 banaania
2 dl Pirkka-vehnäjauhoja
1 dl Pirkka-mantelirouhetta
1 tl Pirkka-vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1 1/2 tl Pirkka-kanelia
1 tl Pirkka-leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Koristeluun:

tomusokeria

Lisäksi:

paperisia muffinivuokia

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Soseuta banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen banaanisosetta, maitoa ja jauhoseosta. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.

2. Jaa taikina kahden lusikan avulla paperisiin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit tomusokerilla.

Ei kommentteja: